The Brief

While our clients had a beautiful traditional sandstone property, they felt that the design and layout of their existing flat roof sixties style extension made access into the garden difficult and wasn’t in keeping with the building. They therefore contacted us to replace this with a design that would compliment the building and accommodate their lifestyle needs. Having done a lot of research, our clients had a clear idea of the style of conservatory they felt would suit their property and we therefore worked with them in creating the perfect design to suit their home and lifestyle.

The Outcome

A stunning conservatory, cleverly designed to seamlessly connect this luxury living space with its beautiful gardens and surroundings. The double hipped roof incorporates projecting peaks above the doors on both the front and side elevation and adds dimension and character as well as providing plenty of options for lighting the roof space internally. The external frames are finished in a Farrow and Ball French Grey with a more neutral ivory tone internally. The doors open outwards and fold back onto the fixed screens, so that in the summer months, the conservatory and garden feel like one space. Leading from the kitchen and dining room this really is a perfect entertaining space as well as somewhere to be enjoyed by all the family. Our client’s tasteful interiors resulted in their new conservatory featuring in a number of magazines.