The brief

Having lived in a house with lots of separate rooms and spaces, our clients wanted to explore ways to improve the layout of their home, creating a more functional, social and comfortable space, designed to compliment their love for cooking and spending time in the garden. As well as transforming their home internally, our clients tasked us with creating an external design that would give this extension the wow factor.

The outcome

So, we came up with a full length cedar lined box design that moves their kitchen into the extension, creating an open plan kitchen/living/dining area with a woodburning stove for whenever a bit warm and atmosphere is desired. A tiled floor allows the whole family, especially the dog to wonder in and out of the garden via impressive patio doors, without being too precious about the floor, helped by a large continuing cedar overhang which shelters the patio doors from the weather. This gives our clients the option to have their patio doors open all year round and seamlessly connects them to the outside seating area, where in the summer months, the whole space becomes one. From first concept, our clients were entertaining guests in their new extension within just 3 months. Mr & Mrs Nicolson said: “We could not be more delighted with our new cedar extension. It has genuinely transformed the way we live both as a couple and as a family. We absolutely love it and don’t know how we managed without it. Thanks to the whole team for their skill and professionalism throughout. Amazing experience all round!”