The Brief

The brief for this project was to create a light and motivational gym space that was in-keeping with the existing style of home but offered something entirely unique in terms of design. With outlook, light and privacy in mind, the rear of this property was the ideal location for a gym and allowed us the scope we needed to elevate our design to create something extra special.

The Outcome

In just 7 weeks we had designed, manufactured and installed what is now a unique and stunning sun lounge and much used gym for our busy client. With the glazed element being so steep, we used hidden structural steal supports to pitch the glass high above the slate roof, creating a split design with stunning effect. The slate roof was carried into the design to ensure continuity from the existing building to the new, but incorporates glass panels and velux windows to maximise light and provide good ventilation when working out. We positioned patio doors to the side to align with the patio area outside and fitted the gym with all the mod cons such as underfloor heating, lighting and surround sound. While this space has been designed for the purposes of a gym, its versatility means it can be changed to perform any use. This is a truly unique design which has become a stunning addition to this home, giving it the the real wow factor!