The brief

Our clients had created a beautiful outdoor entertaining space but had become frustrated that it could only be enjoyed when the weather was dry. ¬†They subsequently contacted us to see if we could design something that didn’t take too much of their patio space away so they could still dine out in the summer but create something that blended in with the house and garden to provide an open plan space that could be enjoyed all year round.

The outcome

A simple conservatory design with large glazed panels giving unrestricted access and views to the garden that blends seamlessly between the two wings of their house. Large bi-fold doors open onto the decking area whilst clean lines and white frames internally and externally ensure the conservatory complements the existing building.

A lovely tiled floor chosen to match the decking outside means that when the doors are open, the internal and external space becomes one. The new conservatory is large enough to accommodate comfortable seating and an informal dining area and can be used at any time of the year.

The conservatory gives this home a new dimension bringing versatility, space, and light which can be enjoyed for years to come.